”Reality is what we have. Fantasy is what we need!”

Dat is de slogan van deze gezellige brasserie in Antwerpen. Ga je binnenkort naar Antwerpen toe of kom je er regelmatig? Ga dan vooral een keer eten bij dit gezellige tentje! Brasserie aan het strand van Oostende ligt een klein stukje buiten het centrum, maar is echt de moeite van de iets langere wandeling waard!

Het kleine brasserietje is erg gezellig ingericht, dit zie je meteen als je binnenkomt. Overal zie je vrolijke kleuren terugkomen. De muren en het servies hebben alle kleuren van de regenboog en de vloer is mooi en authentiek. Het personeel is erg vriendelijk en de gerechten zijn eigentijds.

Jeroen en ik kiezen beide voor een happy dog, zo noemen ze de hot dogs hier. Er staan verschillende varianten op de kaart, waaronder traditionele Hot Dogs maar ook combinaties die je niet snel tegen komt. Jeroen kiest voor de Classic Happy Dog. Daarop zit een kalfsworst, zuurkool, ketchup, mosterd, crispy union en bacon. Ik kies voor een iets wat unieke happy dog, de Tandoori Chicken. Een Sesambroodje met kippenworst, tandoori mayo, wasabi crunch en een salsa van appel en munt. Beide Happy Dogs worden geserveerd met Tater Tots. Dit is een typisch Amerikaans bijgerecht op basis van aardappel. Het lijkt op een aardappelkroketje, maar is net even anders!

De Happy Dogs zijn een lust om te zien, en zijn ook erg lekker. Er word gespeeld met smaken en combinaties die je niet snel verwacht, waardoor de simpele hot dog word omgetoverd tot een speciaal gerecht.

Ook is het erg leuk dat alles hier helemaal zelf word gemaakt. Haast niks komt kant en klaar binnen, zo ook de worsten en de Tater Tots worden helemaal zelf bereid.

Na de Happy Dogs is het tijd voor een lekker toetje, hetgeen waar ik altijd naar uitkijk als ik uit eten ga. Jeroen kiest voor de heerlijke chocolade twist, een mousse van witte en pure chocolade gescheiden door een crumble van Oreo’s. Het word geserveerd in een glaasje, waardoor het er ook nog eens prachtig uitziet.

Ik kies een wat lichter dessert, de Mr. Mango. Het dessert bestaat uit natuurlijke huisgemaakte frozen yoghurt, met een mousse van passievrucht, een zoete kokossaus en verse mango. Mijn favoriet van de avond, dit is echt voortreffelijk. Het yoghurtijs is helemaal natuurlijk en totaal niet zoet maar wel heel zacht van smaak. In combinatie met de intense passievruchtenmousse, verse mango en zoete kokossaus is het een match made in heaven! Als kleine verassing liggen er ook nog een paar blaadjes citroen thyme bovenop, die een verrassend effect hebben op het totaalplaatje.

De volgende keer dat je in Antwerpen bent, neem dan vooral de tijd om even lekker te genieten bij Brasserie aan het strand van Oostende!