Wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst met alle dromen die je wilt vervullen, ervaringen die je wilt meemaken en doelen die je wilt bereiken in de tijd dat je leeft. Dit kunnen dromen zijn die je al hebt sinds dat je een klein kind was. Weet je nog dat je prinses of brandweerman wilde worden? Waarschijnlijk zijn er nog veel meer dromen en doelen bijgekomen en dat is alleen maar goed, want wat zou je doen zonder dromen?

Waarom een bucketlist?

Maar waarom zou je een bucketlist maken? Wanneer je je doelen en dromen opschrijft worden ze meteen een stuk tastbaarder en realistischer. Het neemt nog een extra voordeel met zich mee. Wanneer je een doel of droom hebt gerealiseerd kan je hem afvinken van je to do list en er is geen beter gevoel dan dat!

Get Started!

Iedereen zou een bucketlist moeten hebben dus waar wacht je nog op? Pak een pen en papier en denk eens goed na wat je nog wilt bereiken of hebben? Schrijf al je stoutste dromen op papier. Het maakt niet uit wat het is. Het zijn jou dromen/doelen, alles mag en alles kan.

Heb je al een bucketlist? Check of je al dingen kan afvinken. Of staan er misschien doelen op die je eigenlijk niet meer zo belangrijk vind? Maak je lijst helemaal up to date.

All it takes is faith, trust and a little pixiedust

Daarna is het alleen nog een kwestie van vertrouwen. Vertrouw erop dat jij je doelen kan waarmaken en je dromen kan laten uitkomen. Voor sommige dingen zal je moeten werken, maar als je het dan eenmaal bereikt ben je nog gelukkiger dan ooit te voren. Dare to dream baby!

Mijn bucketlist

Hieronder kan je een kijkje nemen in mijn Bucketlist. Sommige items droom ik al van sinds ik een klein meisje ben: Bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen. Tot nu toe heb ik het nog niet kunnen doen, maar er komt een dag…

Wie weet zie je bij mij nog wat punten staan die je zelf ook op je lijst gaat zetten. Laat je inspireren en onthoudt:

”Even the smallest person can change the course of the future”
~ J.R.R. Tolkien

En? Staan er dromen in die jij en ik delen? Ben je nog iets tegen gekomen wat je aan jou lijstje hebt toegevoegd? Laat het me vooral weten en laat een reactie achter met jou bucketlist. Ik ben zeer benieuwd en wie weet zie ik er bij jou een item tussen staan die ik helemaal was vergeten!

PS: Wanneer ik een een van mijn doelen hebt bereikt of een van mijn dromen is uitgekomen schrijf ik er een blog over. Deze kun je vinden onder de onderwerpen reizen, eten en leven.