Een lekkere caesar salade is niet moeilijk om te maken. De standaard ingrediënten voor een caesar salade zijn romaanse sla, ei, pancetta en kip. Met wat extra producten maak je er iets speciaals van. Voor 2 personen:

 

Kipfilet
Kipfilet 300 gram
Paneermeel 2 eetlepels
Bloem 2 eetlepels
Ei 1 stuk
Peper en Zout op gevoel
Salade
Romaanse sla 1 krop
Cherry tomaatjes 125 gram
Spekjes 250 gram
Parmezaanse kaas 45 gram
Geroosterde rode paprika 175 gram
Eieren 2 stuks
Boterhammen 3 stuks
Rode peper 1 stuks
Caesar salade dressing Zoveel je zelf wilt

 

De kip

Zet de oven aan en laat hem voorverwarmen op 200 graden. Kluts 1 ei, maak een bakje met bloem en een bakje met paneermeel. Haal de kip door het geklutste ei, vervolgens door de bloem en daarna door het paneermeel. Herhaal dit een paar keer totdat er een lekker dik laagje omheen zit. Zet een ovenbestendige pan aan op hoog vuur en doe er 1 eetlepel olijfolie in. Als de pan goed heet is doe je de kip erin en bak je het aan allebei de kanten mooi goudbruin. Zet de kip daarna met pan en al in de oven voor 20 minuten.

Het snijwerk

Snijd de romaanse sla en geroosterde paprika in reepjes, de cherrytomaatjes door de midden en de rode peper in plakjes. Zet ondertussen de waterkoker aan. Zet een steelpan op het vuur met de eitjes en een beetje zout en laat ze 7 minuten koken. Pak ook een koekenpan, hierin bak je de spekjes totdat ze lekker knapperig zijn.

Als laatste heb je een tosti/panini ijzer of broodrooster nodig om de boterhammen te roosteren. Dit doe ik altijd als laatst zodat de croutons dan lekker knapperig blijven. Leg de boterhammen eronder en wacht tot ze goed zijn.

Leg de gesneden sla op een schaal, plank of bord. Verspreid daarover de cherry tomaatjes, geroosterde paprika, de helft van de rode peper, de eieren, de spekjes, de parmezaanse kaas en de croutons. Haal de kip uit de oven, snij het in stukjes en leg dat ook erover heen. Gooi de caesar salade dressing er een beetje overheen and dig in.

Voor als je een beetje van pittig houdt: Pak een klein schaaltje en schenk hier wat olijfolie in. Doe de andere helft van de rode peper erbij met wat peper en zout en een beetje pittige rode paprikapoeder. Doe dit wel voordat je alles gaat snijden en bakken, dan kan alles lekker intrekken.