Noodles kun je serveren met super veel verschillende ingrediënten. Beef, garnalen, kip… noem het maar op of het past in je noodle gerecht. Zelf vind ik het fantastisch lekker om het op de volgende manier te eten en al zet je het iedere dag voor mijn neus… Ik zal het elke keer weer eten met een grote lach op mijn gezicht, want dit is echt super lekker! Voor 4 personen:

Het Kipdijfilet
Kipdijfilet 400 gram
Vissaus 1 eetlepel
Ketjap Asin 1 eetlepel
Zoete Ketjap Manis 1 eetlepel
Peper en Zout Op gevoel
Paprikapoeder, Cayennepoeder, Knoflookpoeder, Chilipoeder 1 theelepel ieder
De rest
Mie Noodles (Conimex) 10 nestjes
Ananas 1 halve
Ui 1 stuks
Rode Paprika 1 stuks
Rode Peper* 1 stuks
Knoflook 1 teentje
Peper en zout Op gevoel
Conimex Wok Paste: Ketjap & Sambal Badjak 1 zakje

De Voorbereiding

Pak de ananas en haal de schil en binnenkant eraf. Snijd het in kleine stukken. Snij ook de ui, paprika, rode peper en knoflook in kleine stukjes. Zet de waterkoker aan. Pak een pan en giet het opgewarmde water erin. Doe 15 nestjes noodles erbij.

De Kipdijfilet

Doe de kipdijfilet in een bakje of schaaltje. Voeg 1 eetlepel  vissaus, 1 eetlepel Ketjap Asin en 1 eetlepel zoete Ketjap Manis toe. Mix het goed door elkaar heen. Voeg ook 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepoeder, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel knoflookpoeder toe. Als laatste nog een beetje peper en zout. Mix dit nogmaals goed door elkaar en laat het even intrekken.

Het Bakken

Zet een koekenpan op het vuur en laat hem heet worden. Eenmaal heet doe je de kipdijfilet in de pan. Braadt het heel even aan en voeg daarna de ui, knoflook, paprika en rode peper toe. Blijf het goed door elkaar roeren. Wanneer de paprika bijna goed is voeg je de wok paste toe. Roer het goed door en als laatste gooi je de ananas erbij. Roer de ananas er voor de smaak goed doorheen en laat hem een klein beetje mee garen. Let op: voeg het pas toe op het laatste moment, de ananas is namelijk het lekkerste als hij heel even mee gaart zodat hij wel zijn smaken goed afgeeft en lekker warm is, maar niet heel erg zacht word.

Giet de noodles af en gooi ze bij de rest in de pan. Roer het voor de laatste keer nog even goed door en het is klaar om op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Mocht je niet heel erg van pittig eten houden of mag je niet pittig eten? Dit gerecht is ook heerlijk zonder de rode peper erin!