Ben jij al die standaard pasta sauzen ook wel eens zat en wil je een keer wat anders proberen? Dan is dit recept echt iets voor jou! Een lekkere paprika pasta zonder voorverpakte sauzen, je eigengemaakte saus. Een stuk gezonder en lekkerder! Voor 2 personen:

De saus
Paprika (vers of voor gegrild) 3 stuks
Thaise kokoscrème (Blue elephant) 1 blikje
Paprikapoeder 1/2 theelepel
Cayennepoeder 1/2 theelepel
Peper en Zout Op gevoel
De rest
Gehakt 300 gram
Fusilli (pasta) Op gevoel
Ui 1 stuks
Knoflook 1 teentje
Paprika 1 stuks
Rode peper 1 stuks
Peper en zout Op gevoel
(Pittige) Olijfolie Een eetlepel

De saus

Zet de waterkoker aan. Begin met het maken van de saus. Pak de pot met de gegrilde paprika’s en doe drie volledige paprika’s in de keukenmachine. Voeg het potje met kokoscrème toe met wat peper, zout en cayennepoeder en mix het goed door elkaar. Doe dit totdat jij de saus goed vind.

De rest

Nu begint het snijwerk. Snijd 1 verse paprika, 1 rode peper, 1 ui en 1 knoflookteentje. Zet een pan op het vuur, doe een eetlepel olijfolie en een beetje zout in de pan en giet de waterkoker leeg. Doe de pasta erbij en laat het koken. Pak nog een pan en doe hier een beetje olijfolie in. Hierin rul je het gehakt. Maak het goed op smaak met wat zout, peper, cayenne en paprikapoeder. Voeg vervolgens alle verse ingrediënten toe. Als de paprika wat zachter begint te worden doe je de saus erbij. Giet de pasta af en voeg dat als laatste toe. Even doorroeren en klaar is kees.

Dit recept kun je ook helemaal vers maken door 3 paprika’s zelf te grillen in de oven. Dit kost alleen best een beetje tijd. Wel is het een stuk gezonder en erg lekker! Dus wanneer je een keer tijd hebt, is het echt de moeite waard!