Een steeds bekender wordend restaurant in Zoetermeer is De Vrienden van de Burgemeester. In de volksmond word het restaurant steeds vaker genoemd en daar word ik altijd erg nieuwsgierig van. Samen met mijn moeder en oma besluit ik een kijkje te gaan nemen in de nieuwe ”hotspot” van Zoetermeer.

We stappen binnen op een vrijdagavond zonder reservering en het is druk. Meteen sprinten meerdere medewerkers onze kant op. Ondanks de drukte maken ze een plekje voor ons vrij. Het restaurant is groot en meteen valt het interieur erg op. Het is erg mooi ingericht en het lijkt wel of er aan alles is gedacht. Alles past precies bij elkaar en ondanks dat er heel veel voorwerpen staan, oogt het niet heel druk. Er hangt een gezellige sfeer.

Op de kaart staan redelijk traditionele gerechten, zoals saté, spareribs of een biefstukje. Mijn moeder en oma kiezen allebei voor de mixed grill en ik ga voor een lekkere hamburger. De gerechten staan al erg snel voor onze neus en zien er heerlijk uit! Het word geserveerd op houten planken waardoor het er erg stoer uitziet. De mixed grill bestaat uit 5 hoofdingrediënten. Een stukje zalm, een grote gamba, een kleine hamburger, een stukje sparerib en een sateetje.

Ik heb gekozen voor de spicy peper hamburger, een burger van 100% rund met kropsla, tomaat, ingelegde peper en Jalapeñomayonaise. Alle gerechten worden geserveerd met kruidige aardappelpartjes en een salade.

Het eten smaakt heerlijk en het restaurant krijgt van mij minimaal een 7.5! Het personeel is erg vriendelijk, het eten is lekker en het interieur maakt het restaurant een plaatje. Er is goed nagedacht over elk detail. Als je een keer lekker wil eten voor een prima prijs, ga dan vooral naar De Vrienden van de Burgemeester!

Leuk om te weten: Ga je een keer naar de bioscoop met wat vrienden/familie en wil je daarvoor even snel ergens wat eten? Dit kan erg goed bij De Vrienden van de Burgemeester! Ze hebben zelfs een speciale kaart met gerechten die ze snel kunnen bereiden, zodat je zeker weet dat je de film haalt.