Ben jij een liefhebber van de internationale keuken en wil je worden behandeld als echte dame of heer. Restaurant Specktakel is een uniek restaurant gelegen in het hartje van Haarlem. De kaart heeft gerechten van over de hele wereld, met bijpassende wijnen. Het eten is een plaatje om te zien en de smaken zijn nog beter.

Als je binnenkomt merk je meteen hoe werelds dit restaurant is. Je ziet accessoires van verschillende continenten en deze mix is verrassend leuk om te zien. Aan elk detail is gedacht en je raakt nooit uit gekeken. Op de kaart staan verschillende gerechten, geïnspireerd op landen over de hele wereld. Vooraf krijgen we een ciabatta van het huis die warm word geserveerd met huisgemaakte hummus en een notenmix, met de smaken van Afrika. Verrassend lekker en erg origineel, dit is wel iets anders als een broodje met kruidenboter en/of pesto!

Niet alleen de gerechten zijn van overal over de wereld, ook de wijnen zijn uit verschillende continenten geïmporteerd. De wijnen komen uit landen als Zuid Afrika, Australië, Chili en Nieuw Zeeland. Vraag gerust aan het personeel welke wijn bij je gerecht past, zij weten de perfecte combinaties!

Als hoofdgerecht kies ik voor de Australian Angus Steak Fries, Angus Picanha, geserveerd met zoete aardappelfriet, wasabi doperwten en gerookte boter. Het ziet er prachtig uit en de smaken zijn nog beter. Het vlees is lekker mals en de frites zijn lekker knapperig.

Jeroen kiest voor een iets wat unieker gerecht, de South African eye fillet, dit is struisvogel tournedos geserveerd met Pinotage jus, gegrilde asperges en een crocodile samoosa. Ook dit gerecht is prachtig gepresenteerd en smaakt heerlijk.

Terwijl we zitten te genieten, zien we regelmatig andere gerechten onze tafel voorbijgaan. Allemaal op verschillende soorten servies en het ene gerecht mooier en spectaculairder als de andere. Ook de desserts doen eer aan de naam van dit geweldige restaurant.

Ik kies voor de Australian floating islands, bestaande uit krokante mini pavlova’s, geserveerd met een passievruchten soepje, mascarpone ijs, verse frambozen en atsina kers. De smaken passen precies goed bij elkaar en  zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond.

Jeroen kiest voor de Italian coffee platter, bestaande uit een espresso macchiato, geserveerd met een licore Agrumi, citrus olijfolie roomijs en een mini espresso tiramisu. Hij geniet van de smaken en ook dit dessert ziet er erg appetijtelijk uit.

Restaurant Specktakel zet gerechten op tafel die werkelijk waar een specktakel zijn! Alles klopt, zowel de inrichting van het restaurant, als het vriendelijke personeel en het heerlijke eten en drinken. Zonder meer het beste restaurant waar ik ooit heb gegeten! Voor een prima prijs heb je het gevoel dat je in een sterrenrestaurant zit te dineren. Dit is zeker een must-do!

Tip: Neem het 3 gangen menu voor maar €35 euro en geniet van drie heerlijke gerechten voor een prima prijsje! & Vergeet niet te reserveren, het restaurant zit (bijna) altijd helemaal vol!